Donează!

Direcționează 3,5% din impozitul pe venit pentru adolescenții cu depresie și anxietate

Noi, la Happy Minds, credem că toți copiii au dreptul la un viitor echilibrat din punct de vedere emotional.

Adolescenții sunt zilnic prezenți în viețile noastre, dar mai puțin prezenți în viețile lor. Au liste întregi de prieteni pe Facebook ori Instagram, sunt 80% din timp prezenti pe tiktok și își construiesc vieți perfecte în social media, dar în cele mai grele momente ajung să fie tot singuri.

Singurătatea, problemele școlare sau familiale, și, în ultimii doi ani, pandemia, sunt principalele cauze care au schimbat percepția copiilor despre viață, împingându-i tot mai des  spre tulburări emoționale, spre gesturi necugetate și lăsându-le urme care vor dura uneori întreaga viață.

Acum poți oferi unui adolescent care se confruntă cu tulburări emoționale șansa la o viață normalăfără să te coste nimic.

Completează formularul 3,5% aici și redirecționează impozitul pe venit pentru a ajuta un adolescent să-și depășească traumele emoționale cu care se confruntă.

Dacă înainte de pandemie statisticile depreHUB arătau că 2% dintre tinerii care au apelat helpline-ul aveau gânduri suicidare, astăzi procentul a crescut la 16%.Aceleași statistici indică anxietatea ca fiind principala problemă cu care adolescenții s-au confruntat în cei doi ani de restricții și schimbări produse de pandemie. Astfel, dintre cei 1000 de adolescenți care au apelat în 2021 helpline-ul:

  • 58% suferă de anxietate
  • 22% suferă de depresie
  • 16% au luat în calcul suicidul
  • 5% au fobie socială
  • 31,8% au experimentat atac de panică, tulburare de alimentație și consum de substanțe

Pentru noi, acestea nu sunt doar niște statistici. Sunt copii și adolescenți ale căror povești le știm, le înțelegem și pentru care identificăm cele mai bune soluții și instrumente pentru a le oferi un final fericit.


În 2021 am putut oferi adolescenților 570 de sesiuni de terapie cu ajutorul finanțărilor. Ajută-ne ca anul acesta să oferim 1000 de terapii pentru a le schimba povestea vieții.

Ajută-ne și tu să aducem aceste statistici la 0. Împreună le redăm șansa unei vieți#fărăurme.